Skip to main content

Vraag je een willekeurige passant om enkele voordelen van LED verlichting te benoemen, dan komt men vaak nog wel op één of twee voordelen. Doorgaans wordt de energiebesparing als eerste genoemd. En terecht natuurlijk, want dat is misschien wel de grootste vooruitgang in de techniek die LED verlichting met zich mee brengt. Toch is het niet terecht om het bij dat voordeel te houden. LED verlichting heeft namelijk meer voordelen dan we vaak in eerste instantie denken. Het is daarom goed om eens op een rijtje te zetten wat die voordelen allemaal zijn. Welke voordelen van LED verlichting kunnen we allemaal benoemen? Tijd voor een korte en bondige toelichting van enkele voordelen van LED verlichting.

LED lampen zijn erg stevig

We weten allemaal wel dat gloeilampen snel het loodje leggen. Je hoeft er maar per ongeluk tegen aan te tikken en de gloeilamp is al kapot. LED lampen zijn aanzienlijk steviger gebouwd en kunnen wel tegen een (niet al te groot) stootje. Vooral in omgevingen en ruimten waar nogal wat trillingen plaatsvinden, zoals bedrijfshallen en gebouwen dicht langs een drukke weg, kunnen gloeilampen snel kapot raken. LED lampen kunnen hier veel beter tegen waardoor er flink op de vernieuwing van lampjes bespaard kan worden.

LED lampen gaan langer mee

LED lampen gaan bovendien fors langer mee dan ouderwetse gloeilampen: tot wel dertig maal zo lang! Dat is een flinke kostenbesparing doordat er veel minder lampen ingekocht hoeft te worden. Bovendien ben je minder tijd kwijt aan het vervangen van lampjes.