Skip to main content

Een kortsluiting in huis behoort voor veel woningbezitters tot een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Een kortsluiting is namelijk erg lastig zelf te herstellen, waardoor u al snel de hulp van een elektricien nodig heeft. Daarbij kan een kortsluiting in het ergste geval een brand in huis veroorzaken. Reden genoeg om een kortsluiting op de juiste manier aan te pakken. Bij een kortsluiting komen de binnenzijden van twee elektriciteitskabel met elkaar in contact. Hierdoor ontstaat er een gigantische hoeveelheid stroom, die de bijbehorende stop in de meterkast doet laten springen. In eerste instantie merkt u dus enkel de stroomstoring in huis.

Een gesprongen stop in de meterkast vervangen

De gesprongen stop in de meterkast van uw woning kunt u vervangen voor een nieuwe stop, zoals u dat bij een reguliere stroomstoring wellicht ook zou doen. Mocht de gesprongen stop kort na het vervangen opnieuw uit de meterkast springen, dan weet u dat u te maken heeft met een kortsluiting. Om de bron van de kortsluiting te achterhalen kunt u alle elektrische apparaten die op de groep van de gesprongen stop zijn aangesloten uitschakelen. Nadat u de gesprongen stop nogmaals vervangen heeft schakelt u de apparaten stuk voor stuk in. Op het moment dat de stop opnieuw uit de groepenkast springt, heeft u de bron van de kortsluiting gevonden.

Hulp bij het oplossen van de kortsluiting

Een kortsluiting is niet altijd op deze manier op te lossen. Bijvoorbeeld een kortsluiting die veroorzaakt wordt door beschadigde elektriciteitskabels tussen uw muren. In dit geval kunt u de hulp van onze elektriciens inschakelen voor hulp. Wij komen bij u langs om een passende oplossing te bieden. Vaak is dit het vervangen van de versleten elektriciteitskabels in huis. U kunt hierbij rekenen op onze spoed elektricien, die 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaarstaat.