Skip to main content

Woon je in een betrekkelijk oude woning in Amersfoort? Dan is het aannemelijk dat je de boel wilt moderniseren. Je voorziet jouw woning van een likje verf en je legt er waarschijnlijk een nieuwe vloer in. Richt je echter niet alleen tot de zichtbare zaken, maar kijk ook naar het leidingwerk en de elektra. Is de groepenkast al behoorlijk oud? Dan is het verstandig om deze te vervangen voordat je alle muren en vloeren renoveert. Maar hoe vervang je een groepenkast eigenlijk? Dat vertellen wij je in deze tekst!

Ga niet zelf aan de slag


Indien de groepenkast in jouw woning in Amersfoort verouderd is, doe je er goed aan deze te vervangen. Waarom? Omdat oude elektra lang niet altijd veilig is. Onveilige elektra kan voor een aantal problemen zorgen. Zo kan de stroom vaker uitvallen, maar er kunnen ook onveilige situaties ontstaan. Reden genoeg dus om voor een nieuwe groepenkast te kiezen.

Ga echter nooit zelf aan de slag met het vervangen van een groepenkast. Waarom niet? Omdat de elektrische installatie in jouw woning behoorlijk complex is. Indien je hier geen kennis van hebt, weet je vast niet hoe je dit aanpakt. Wanneer je toch zelf aan de slag gaat, is de kans op een verkeerde aansluiting groot. Dit kan kortsluiting en in het ergste geval zelfs een brand tot gevolg hebben.

Laat jouw groepenkast vervangen door een elektricien


Werkzaamheden aan jouw groepenkast kun je het beste uitbesteden aan een elektricien. Voor hem is het vervangen van en groepenkast een fluitje van een cent. De elektrische installatie kent voor een elektricien namelijk geen geheimen. Hij weet hierdoor precies hoe hij de nieuwe groepenkast moet plaatsen en hoe hij de elektra hier veilig op aansluit.

Twijfel je nog of je jouw groepenkast moet vervangen? Dan raden wij je ook aan een elektricien in te schakelen. Hij komt namelijk graag een keer langs om de situatie te bekijken. Adviseert hij om de groepenkast te vervangen? Dan kan hij vaak op korte termijn al voor jou aan de slag gaan.