Kortsluiting ontstaat doordat één of meer elektrische draden met elkaar in aanraking komen.
De geleiding van de stroom is hierdoor niet meer veilig en kan zelfs brand veroorzaken. Als de meterkast goed functioneert dan zal de stop in de meterkast de stroom uitzetten. Om de veiligheid te garanderen in huis wilt u het absoluut voorkomen. Een elektricien kan u helpen met het voorkomen van een kortsluiting in Amersfoort, maar er zijn ook dingen die u zelf kunt doen om het risico te verkleinen.

kortsluiting amersfoort

Zelf voorkomen

Een elektricien kan ervoor zorgen dat u een veilige situatie in huis heeft. Dat u genoeg groepen in de meterkast heeft om alle elektrische apparaten van stroom te voorzien en dat in geval van een kortsluiting de stroom onderbroken wordt. Maak daarom altijd gebruik van een erkend installateur zodat zeker alles goed aangesloten is. Er zijn echter ook dingen die u zelf kunt doen ter voorkoming. Gebruik bijvoorbeeld elektrische apparaten die zijn voorzien van een KEMA keurmerk of CE markering. Controleer de isolatie van kabels goed en repareer wanneer nodig. Gebruik niet meerdere verlengsnoeren na elkaar. Rol een verlangsnoer helemaal tot het einde uit. Zorg dat er nooit meer Ampère op een groep is aangesloten dan is voorgeschreven.

Als u deze regels goed opvolgt dan is er weinig risico op een kortsluiting of brand als gevolg van een kortsluiting. Blijft u echter problemen houden neem dan contact op met de elektricien.

Een kortsluiting repareren

Zoals reeds beschreven werd wordt een kortsluiting vaak veroorzaakt doordat de binnenzijde van twee elektriciteitskabels met elkaar in contact komen. Als gevolg van dit contact ontstaat er een dermate grote stroom, dat de stop uit de meterkast zal springen. Het vervangen van de gesprongen stop heeft in dit geval weinig zin, omdat de stop al snel weer opnieuw zal springen. De kortsluiting kan gerepareerd worden door de beschadigde elektriciteitskabels te vervangen. Het kan behoorlijk lastig zijn om deze klus zelf uit te voeren, waardoor de hulp van onze elektricien mogelijk wenselijk is. Wij beschikken over de nodige ervaring om de elektriciteitskabels te vervangen. Vaak is een kortsluiting hiermee verholpen!

Soms wordt een kortsluiting veroorzaakt door slijtage aan de onderdelen van elektrische apparatuur in huis. In dit geval kunt u de kortsluiting enkel oplossen door deze apparaten te vervangen of te laten repareren. Denk aan een oud koffiezetapparaat of een oude waterkoker.

24 uur bereikbaar
Voor al uw elektra
Veilig en vakkundig

Ervaring en kwaliteit

Bel 033-2030114

24/7 bereikbaar