Skip to main content

Tegenwoordig is ledverlichting erg populair, dat komt omdat ledverlichting veel voordelen heeft. LED staat voor van Light Emitting Diode, dit betekent dat het een elektronische component is. De lamp geeft licht als er elektrische stroom in de juiste richting door de lamp loopt, bijvoorbeeld van + naar -. U kunt ledverlichting in verschillende ruimtes gebruiken, en er zijn verschillende soorten ledverlichting. In dit artikel hebben wij de verschillende soorten ledverlichting voor u op een rijtje gezet.

Verschillende soorten ledverlichting

Tegenwoordig hebt u de keuze uit verschillende soorten ledverlichting, zoals algemene verlichting, functionele verlichting, sfeerverlichting, decoratieve verlichting en accentverlichting. Hieronder leggen wij ze kort voor u uit.

  1. Algemene verlichting: Algemene verlichting wordt ook wel basisverlichting genoemd en zorgt voor voldoende verlichting.
  2. Functionele verlichting: Bij het uitvoeren van bepaalde taken of functies is functionele verlichting van essentieel belang. Functionele verlichting zorgt ervoor dat specifieke taken correct kunnen worden uitgevoerd. Door de juiste functionele verlichting te gebruiken, kunnen taken goed worden uitgevoerd zonder hindernissen, zoals te weinig licht.
  3. Sfeerverlichting: Sfeerverlichting is verlichting die een bepaalde sfeer kan scheppen. Door een combinatie van algemene verlichting en sfeerverlichting toe te passen, versterken deze twee soorten ledverlichting elkaar, zodat het licht op de beste manier wordt toegepast.
  4. Accentverlichting: Accentverlichting is verlichting die bepaalde dingen benadrukt. Wilt u een voorwerp of (een deel van) de kamer benadrukken? Gebruik dan accentverlichting.
  5. Decoratieve verlichting: Decoratieve verlichting is de verlichting die gebruikt wordt om kamers en voorwerpen te versieren, bijvoorbeeld tijdens feestjes.

Waar past u de verschillende soorten ledverlichting toe?

Niet alleen zijn er verschillende soorten ledverlichting, ook bestaan er verschillende soorten ledlampen. De ledlamp is heel belangrijk voor het soort verlichting in de kamer.

De ledlampen hebben zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld, waardoor deze lampen veel voordelen bieden ten opzichte van de andere soorten lampen.  Een van de vele voordelen is de energiezuinigheid van de lampen, en dat is een van de redenen waarom steeds vaker voor ledlampen gekozen wordt.

Om te bepalen wat voor soort verlichting u op een bepaalde ruimte moet toepassen, is het van belang eerst uit te zoeken wat voor soort verlichting u zou willen. Bepaal daarom eerst wat voor soort verlichting de ruimte nodig heeft en kies op grond daarvan de juiste soort verlichting.

Wilt u graag ledverlichting laten plaatsen? Neem dan contact op met onze elektricien in Amersfoort.