Als u graag een plek in huis beter verlicht wilt hebben of de verlichting graag op een andere plek wilt hebben dan moet er nieuwe verlichting worden aangelegd. Dit kunt u zelf doen. Echter de makkelijkste oplossing is om dit uit te besteden aan een elektricien voor verlichting aanleggen in Amersfoort. Als u met ons contact opneemt dan kunnen onze elektriciens deze klus voor u uit handen nemen. Het aanleggen van verlichting stelt niet heel veel voor als de draden al door de muren naar de plek van bestemming leiden. Moet deze bedrading echter nog aangebracht worden dan is er wat meer werk en voorbereiding vereist. In dat geval moeten er namelijk kabels getrokken worden vanuit de groepenkast naar de plek waar u de verlichting wilt aansluiten en moet er een schakelaar tussen de verlichting en de groepenkast worden aangebracht.

Aansluitingen voor licht aanleggen

verlichting aanleggen amersfoort

Licht aansluiten op het elektriciteitsnetwerk is niet zo moeilijk. Het is slechts een kwestie van de bedrading op de juiste manier aansluiten op de lamp. Moeten er echter nog elektriciteitsdraden naar de plek voor de verlichting worden aangelegd dan wordt de verlichting aanleggen een stuk moeilijker. In dat geval moeten er namelijk elektriciteitsdraden van de groepenkast door de muren heen getrokken worden en moeten er schakelaars voor de verlichting worden geïnstalleerd. Belangrijk bij het aanleggen van verlichting is dat er van tevoren een goed plan wordt opgesteld om vergissingen tijdens de werkzaamheden te voorkomen. Onze elektriciens kunnen dit voor u uit handen nemen en ervoor zorgen dat u nergens nog omkijken naar heeft. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Veilig verlichting aanleggen

Zoals reeds beschreven werd is het aanleggen van verlichting binnen een woning vaak minder makkelijk dan men op voorhand verwacht. Op internet zijn steeds meer instructievideo’s en stappenplannen te vinden waarmee u zelf verlichting zou kunnen aanleggen. Houd er echter rekening mee dat hier nauwelijks gesproken wordt over veilig verlichting aanleggen! Beschikt u bijvoorbeeld al over gereedschap met een geïsoleerd handvat? Wanneer dit niet het geval zou zijn, zou u een schok kunnen krijgen als u elektrisch geladen onderdelen aanraakt. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren!

Veilig verlichting aanleggen begint met het gebruik van een spanningsmeter. Hiermee kunt u snel zien of er nog spanning op bepaalde onderdelen of elektriciteitskabels staat. Pas wanneer dit niet meer het geval is kunt u de verlichting aanleggen. Nog veiliger is het om voor het aanleggen van de verlichting hulp van een elektricien in te schakelen. Onze elektricien helpt u graag bij het aansluiten van stopcontacten, lichtaansluitpunten en het leggen van elektriciteitskabels. Zo heeft u zelf geen omkijken meer naar het aanleggen van de verlichting in uw woning en bent u ervan verzekerd dat de kans op complicaties minimaal is. Bij complicaties kunt u denken aan kortsluitingen en stroomstoringen.

24 uur bereikbaar
Voor al uw elektra
Veilig en vakkundig

Ervaring en kwaliteit

Bel 033-2030114

24/7 bereikbaar