Skip to main content

Ieder huishouden in Amersfoort verbruikt dagelijks behoorlijk wat stroom. Krijgt u deze stroom geleverd van een energiebedrijf? Dan is de kans aanwezig dat het hier om grijze stroom gaat. Grijze stroom wordt opgewekt met behulp van uitputtelijke bronnen (aardgas, steenkool en aardolie) en kernenergie. Bij deze stroomvorm is er dus  eigenlijk sprake van niet-duurzame stroom. U kunt echter ook steeds vaker kiezen voor groene stroom. Hier betaalt u vaak wat meer voor, maar deze stroomvorm heeft ook de nodige voordelen. Wat deze voordelen zijn? Wij zetten ze hier voor u op een rijtje.

Beter voor het milieu


Het grootste voordeel van groene stroom is dat het een stuk beter is voor het milieu. Dit komt door de manier waarop deze stroom opgewekt wordt. Voor het opwekken van groene stroom worden namelijk duurzame energiebronnen gebruikt. Zo wordt er bijvoorbeeld stroom opgewekt met behulp van windkracht, zonne-energie en waterkracht. Deze energiebronnen raken nooit op, waardoor deze stroom een stuk beter is voor het milieu. Bij veel energieleveranciers kunt u tegenwoordig zelf kiezen of u grijze of groene stroom afneemt. Voor groene stroom betaalt u weliswaar wat meer, maar het is beter voor het milieu. Kijk echter wel goed of het daadwerkelijk om groene stroom gaat. Dit is namelijk niet altijd het geval, ook al beweert een leverancier dit wel.

 

U kunt het zelf opwekken


In tegenstelling tot grijze energie kunt u groene energie zelf opwekken. Hoe? Met behulp van zonnepanelen. Deze kunt u namelijk op uw dak installeren. Wanneer de panelen juist geïnstalleerd zijn, zetten ze zonne-energie om in stroom. U hoeft in dat geval minder stroom af te nemen van uw energieleverancier. U bent zo niet alleen duurzaam bezig, maar u bespaart ook nog eens flink wat geld. Zonnepanelen zijn echter niet bepaald goedkoop in de aanschaf. Laat u hierdoor echter niet weerhouden. Op de korte termijn kosten ze u veel geld, maar op de lange termijn verdient u ze hoe dan ook terug. Weet u niet zeker of zonnenpanelen een goede optie voor u zijn? Laat u adviseren door de elektricien in Amersfoort.