Skip to main content

Steeds vaker hoor je dat het verstandig is om gloei- en hallogeenlampen te vervangen door LED verlichting. Het vervangen van je oude lampen door LED lampen is een aardige investering, zeker wanneer jij veel lampen hebt. Veel mensen twijfelen dan ook of het wel verstandig is om alle lampen te vervangen door LED verlichting. Kennelijk heeft het aardig wat voordelen, want anders zouden niet zo veel mensen de overstap maken. Twijfel jij nog? Hieronder lees je waarom jij moet overstappen op LED verlichting.

Lagere energierekening

Ben jij druk bezig om te besparen op je energieverbruik? Dan is het zeker raadzaam om alle verlichting in je woning te vervangen door LED verlichting. LED lampen zijn namelijk een stuk zuiniger dan hallogeen- en gloeilampen. Door je verlichting te vervangen, wordt er dus een stuk minder energie verbruikt. Dit resulteert er uiteindelijk in dat je maandelijks minder geld kwijt bent aan energie. Het vervangen van oude verlichting door LED lampen is een kleine investering, maar op den duur levert het je dus alleen maar geld op.

Beter voor het milieu

Doordat LED verlichting minder energie verbruikt, zijn deze lampen uiteraard ook een stuk beter voor het milieu dan hallogeen- en gloeilampen. Naast het lagere verbruik, gaan de lampen ook nog eens een stuk langer mee. Hierdoor hoef je LED lampen dus minder snel te vervangen, waardoor er ook weer minder lampen geproduceerd moeten worden. Daarbij komt dat een LED lamp ook nog eens beter te recyclen is dan de andere lampen. Indien een LED lamp sneuvelt, kun je deze namelijk gewoon bij het huishoudelijk afval doen. Het is dus niet noodzakelijk om kapotte LED verlichting bij het chemisch afval te doen. Hierdoor neemt de hoeveelheid chemisch afval behoorlijk af en dat heeft ook weer een positief effect op het milieu.