Skip to main content

Doordat elektra aanleggen bijzonder gevaarlijk kan zijn, doet u er goed aan om voorafgaand aan de werkzaamheden een schema op te stellen. Wanneer u de werkzaamheden uit laat voeren door een elektriciën is dit niet noodzakelijk, maar als u zelf aan de slag gaat, kan dit bijzonder goed van pas komen.

Denk niet te makkelijk

Veel mensen die wel eens elektriciteit hebben aangelegd, vinden het overdreven om een schema op te stellen. Desondanks blijkt in de praktijk dat er veel fouten worden gemaakt door mensen die zonder gedegen voorbereiding beginnen met het aanleggen van elektra. Wanneer het uiteindelijk allemaal toch niet blijkt te lukken, laten mensen de installatie vaak gedurende lange tijd geopend en dat kan op termijn voor gevaarlijke situaties zorgen.

Keuring uit laten voeren

Indien u ervaring heeft met het aanleggen van elektra, weet u waarschijnlijk precies wat u doet en hoe u te werk moet gaan. Wanneer het geen dagelijkse kost voor u is, doet u er goed aan om na het voltooien van de aansluiting en expert in te schakelen. U kunt hem inschakelen om een controle uit te laten voeren.  Door er een elektriciën naar te laten kijken, weet u of het wel of niet goed is aangesloten. Wanneer u dit niet doet en het is toch verkeerd aangesloten, is de kans aanwezig dat er gevaarlijke situaties ontstaan.