Skip to main content

We gunnen je een lagere stroomrekening. Daarom geven we enkele tips om die stroomrekening omlaag te krijgen. De tips vind je hieronder!

Isolatie brengt meer geld op dan je denkt

Isolatie is misschien wel het middel bij uitstek om je energierekening omlaag te brengen. Het aanbrengen van isolatie is misschien wel een dure klus die al snel in de duizenden euro’s loopt, maar je bespaart er jaarlijks wel weer honderden euro’s mee. Denk alleen maar al aan het isoleren van de spouwmuur. Dit is iets wat bij veel oude woningen niet of onvoldoende is gedaan. Het kost je eenmalig een duizendje of twee, maar je bespaart er jaarlijks al snel vijfhonderd euro mee! Dat betekent dat je al in vier jaar je investering hebt terugverdiend.

Vervang die oude vriezer

Koelkasten en vriezers koelen door middel van elektriciteit. De manier waarop ze dat doen is vrij ingewikkeld en wordt steeds verder ontwikkeld. Het gevolg daarvan is dat de oude koelkasten en vriezers veel minder zuinig zijn dan de huidige A+++ generatie. Reken eens uit hoeveel je op jaarbasis kunt besparen door een nieuwe koelkast en vriezer aan te schaffen, en zet dat eens tegenover de eenmalige aanschafkosten. Je zult zien dat het een stuk goedkoper is dan je denkt! Bovendien kun je dan eindelijk eens een groter of juist kleinere vriezer kopen, of is het precies het goede moment om een koel-vriescombinatie aan te schaffen.